Fjällturer 2019

Äventyr i berg och kajak


Fjällturer 2019

Vår svenska fjällvärld är unik. En av Europas sista vildmarker. En vildmark med en storslagenhet som måste upplevas. Livet på en fjälltur är enkelt och vandringen eller skidåkningen blir nästan omevetet meditativ. Man går, man äter, man umgås, man sover. Besluten under dagen kan handla om vägval, lunchplats eller var på kartan man faktiskt befinner sig.. Kontrasten mot vardagen är total. En miljö fri från tider, stress och måsten. En miljö som är som balsam för själen.

Våra fjällturer genomförs i små grupper och leds alltid av en certifierad fjälledare.


Vintertur Jämtland 21-24/3 2019

 

En skidtur för dig som söker det optimala vinteräventyret! Preliminärt kommer turen att gå i Skäckerfjällen. Ett vilt och vackert fjällområde i nordvästra Jämtland som få besöker. Området är ett stort naturreservat som saknar stugor och där skotertrafik är förbjuden. Området kallas därför ibland för "Lilla Sarek". 

Vi kommer att utgå från den lilla fjällstationen i Kolåsen och skida in genom den vackra Rutsdalen för att sedan genomkorsa det mäktiga fjällmassivet om vädret tillåter.

 

Under turen bor vi i bekväma fjälltält. Turen blir också en praktisk kurs i vinterfjällsteknik. Hur man tältar på vintertid, vägval, vindsäck, bensinkök, nödbivack med mera.

 

Turen passar:

Dig som som söker ett fantastiskt vinteräventyr och vill lära dig mer om vinterfjällsteknik. Vi kombinerar en jättefin tur med den stora friheten att tälta.

 

Pris: 3250kr (preliminärt)

 

Ingår:

- Skotertransport till reservatsgränsen dag 1

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök för vinterbruk samt bränsle

- Gemensam säkerhetsutrustning för vinterfjäll 

- Guidning och instruktion av certifierad Fjälledare 

 

Fixar du själv:

- Resan till och från Kolåsen (samordning kommer att ske!!)

- Mat, godis och snacks (mat samordnas delvis!)

- Personlig utrustning

 

Mer info om turen kommer!

 

Max 4 personer (min 3 pers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarek, Lappland prel v.32 2019

 

Följ med på en 6-7 dagar lång vandring i en liten grupp genom mytomspunna Sareks nationalpark, Europas största vildmark. En unik och sagolikt vacker fjällvärld utan leder och stugor. En vandring som garanterat blir ett minne för livet!

 

Turen startar vid helikopterflygplatsen i Stora Sjöfallet. Därifrån flyger vi helikopter in till Sareks östra nationalparksgräns. Där går vi in i Sarek och når snart den vackra Pielaslätten med den turkosfärgade sjön Bierikjávrre och det mäktiga Ähparmassivet i bakgrunden. Vandringen fortsätter sedan genom några av Sareks vackraste dalgångar. Rapadalens övre delar, genom Álggavágge, Niejdarievágge, Sarvesvágge och sedan ner mot stugplatsen i Tarraluoppal. Därifrån flyger vi helikopter ut till fjällstationen i Kvikkjokk där turen avslutas.

 

Under turen finns givetvis möjligheten för dig som vill lära dig mer om fjällen och fjällteknik. Hur och var vi vadar, orientering, karta, gps, samekulturen, val av lägerplats med mera. Vi kommer att försöka gå upp mot 15km per dag. Någon dag kortare, någon dag längre. Vandringen kommer självklart ske i lugnt tempo där fokus är att uppleva det fantastiska fjällområdet.

 

Inför turen kommer erbjudas möjlighet för gruppen att träffas en kväll för att gå igenom upplägg, lära känna varann och diskutera val av utrustning med mera. Denna träff kommer att ske i trakten runt Norrköping/Linköping.

 

 

Turen passar:

Dig som vill uppleva fjällen bortom lederna, en genuin vildmark med få besökare. Du bör ha vandrat i fjällen minst en gång tidigare. Vi kommer bära tält och mat för 7 dagar. Vad förekommer men inga som vid normalt vattenstånd betraktas som svåra.

 

Pris: 6900kr  (preliminärt)

 

Ingår:

- Helikoptertransport Stora Sjöfallet - "Vita stenen"

- Helikoptertransport Tarraluoppal - Kvikkjokk

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök samt gas

- Eventuellt lån av liggunderlag och sovsäck (begränsat antal)

- Gemensam säkerhetsutrustning för sommarfjäll 

- Guidning av certifierad Fjälledare

 

Fixar du själv:

- Resan till och från Stora Sjöfallet/Kvikkjokk

- Personlig utrustning

- Mat under turen (exempel på lättlagad fjällmat lämnas)

- Ev boende på Kvikkjokks fjällstation sista natten om du ej vill tälta.

 

Mer info om turen kommer!

 

Max 6 personer (min 4 pers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

"The mountains are calling and I must go..."John Muir

Turer   Uthyrning   Inspiration


Kontakt: info@pepsadventures.se