Fjällturer 2019

Äventyr i berg och kajak

Vår svenska fjällvärld är unik. En av Europas sista vildmarker. En vildmark med en storslagenhet som måste upplevas. Livet på en fjälltur är enkelt och vandringen eller skidåkningen blir nästan omevetet meditativ. Man går, man äter, man umgås, man sover. Besluten under dagen kan handla om vägval, lunchplats eller var på kartan man faktiskt befinner sig.. Kontrasten mot vardagen är total. En miljö fri från tider, stress och måsten. En miljö som är som balsam för själen.

Våra fjällturer genomförs i små grupper och leds alltid av en certifierad fjälledare.


Fjällturer 2019

Kebnekaise Vinter, Lappland  20-24/3 2019

 

Kebnekaise, ett vackert och dramatiskt fjällmassiv vars sydtopp är Sveriges högsta. Området invaderas sommartid men har betydligt färre besökare vintertid. Följ med på ett fantastiskt vinteräventyr där vi på turskidor rundar massivet under fem dagar.

 

Turöversikt

 

Dag 1: Vi utgår vid vägens slut i Nikkaluokta och inleder turen med en skotertransport genom delar av Vistasdalen och fortsätter sedan på skidor sista biten upp till Vistasstugan. Där väntar bastu och middag som vi lagar tillsammans.

Dag 2: Vi gör en tidig start och skidar upp genom Stuor Reaiddávággi och passerar under dagen precis under ett av fjällkedjans vackraste fjäll, Nallú. Sent på eftermiddagen når vi stugplatsen i Sälka där vi stannar över natten.

Dag3: Från Sälka följer vi Kungsleden ner till Singistugorna, en kortare etapp.

Dag 4: Dagens mål är Kebnekaise fjällstation. Färden under Singitjåkkas branta fjällsida är dramatisk. Snart är vi inne i Láddjuvággi där vi möts av ett av områdets mest spektakulära och fotograferade fjäll, Tuolpagorni. När du står under berget så förstår du varför. Natten tillbringas på Kebnekaise fjällstation.

Dag 5: Vi skidar vidare genom Láddjuvággi och lämnar snart den alpina terrängen bakom oss och når snart fjällbjörkskogen ner mot Nikkaluokta.

 

Under turen bor vi i bekvämt och äter gott i mysiga fjällstugor och på fjällstation. Turen blir också en praktisk kurs i vinterfjällsteknik för den som önskar.

 

Turen passar:

Dig som som söker ett fantastiskt vinteräventyr och vill uppleva det storslagna Kebnekaiseomårdet vintertid. lära dig mer om vinterfjällsteknik. Vi kombinerar en jättefin tur med bekvämligheten att bo i stuga.

 

Pris: 4500 kr

 

Ingår:

- Skotertransport genom Vistasdalen dag 1

- Enklare frukost samt middag 

- Gemensam säkerhetsutrustning för vinterfjäll 

- Guidning och instruktion av certifierad Fjälledare 

 

Fixar du själv:

- Resan till och från Nikkaluokta(samordning kommer att ske!!)

- Lunch och snacks

- Kostnad för boende tillkommer (360kr/natt för STF-medlem)

- Personlig utrustning

 

 

Max 4 personer (min 3 pers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Sarek, Lappland 3-10/8 2019

 

Följ med på en 6-7 dagar lång vandring i en liten grupp genom mytomspunna Sareks nationalpark, Europas största vildmark. En unik och sagolikt vacker fjällvärld utan leder och stugor. En vandring som garanterat blir ett minne för livet!

 

Turen startar vid helikopterflygplatsen i Stora Sjöfallet. Därifrån flyger vi helikopter in till Sareks östra nationalparksgräns. Där går vi in i Sarek och når snart den vackra Pielaslätten med den turkosfärgade sjön Bierikjávrre och det mäktiga Ähparmassivet i bakgrunden. Vandringen fortsätter sedan genom några av Sareks vackraste dalgångar. Rapadalens övre delar, genom Álggavágge, Niejdarievágge, Sarvesvágge och sedan ner mot stugplatsen i Tarraluoppal. Därifrån flyger vi helikopter ut till fjällstationen i Kvikkjokk där turen avslutas.

 

Under turen finns givetvis möjligheten för dig som vill lära dig mer om fjällen och fjällteknik. Hur och var vi vadar, orientering, karta, gps, samekulturen, val av lägerplats med mera. Vi kommer att försöka gå upp mot 15km per dag. Någon dag kortare, någon dag längre. Vandringen kommer självklart ske i lugnt tempo där fokus är att uppleva det fantastiska fjällområdet.

 

Inför turen kommer erbjudas möjlighet för gruppen att träffas en kväll för att gå igenom upplägg, lära känna varann och diskutera val av utrustning med mera. Denna träff kommer att ske i trakten runt Norrköping/Linköping.

 

 

Turen passar:

Dig som vill uppleva fjällen bortom lederna, en genuin vildmark med få besökare. Du bör ha vandrat i fjällen minst en gång tidigare. Vi kommer bära tält och mat för 7 dagar. Vad förekommer men inga som vid normalt vattenstånd betraktas som svåra.

 

Pris: 6900kr 

 

Ingår:

- Helikoptertransport Stora Sjöfallet - "Vita stenen"

- Helikoptertransport Tarraluoppal - Kvikkjokk

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök samt gas

- Eventuellt lån av liggunderlag och sovsäck (begränsat antal)

- Gemensam säkerhetsutrustning för sommarfjäll 

- Guidning av certifierad Fjälledare

 

Fixar du själv:

- Resan till och från Stora Sjöfallet/Kvikkjokk

- Personlig utrustning

- Mat under turen (exempel på lättlagad fjällmat lämnas)

- Ev boende på Kvikkjokks fjällstation sista natten om du ej vill tälta.

 


Läs mer om turen här!

 

Max 6 personer (min 4 pers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

"The mountains are calling and I must go..."


John Muir

Turer   Uthyrning   Inspiration

Kontakt: info@pepsadventures.se