Fjällturer 2018

Turer Uthyrning Inspiration

Äventyr i berg och kajak

Fjällturer 2018

Vår svenska fjällvärld är unik. En av Europas sista vildmarker. En vildmark med en storslagenhet som måste upplevas. Livet på en fjälltur är enkelt och vandringen eller skidåkningen blir nästan omevetet meditativ. Man går, man äter, man umgås, man sover. Besluten under dagen kan handla om vägval, lunchplats eller var på kartan man faktiskt befinner sig.. Kontrasten mot vardagen är total. En miljö fri från tider, stress och måsten. En miljö som är som balsam för själen.

Våra fjällturer genomförs i små grupper och leds alltid av en certifierad fjälledare.

 

 

Sarek, Lappland 28/7 - 3/8 2018

 

Följ med på en 7 dagar lång vandring i en liten grupp genom mytomspunna Sareks nationalpark, Europas största vildmark. En unik och sagolikt vacker fjällvärld utan leder och stugor. En vandring genom Sarek är garanterat ett minne för livet!

 

Turen startar vid båtbryggan i Ritsem. Därifrån följer vi Padjelantaleden ner mot treparksmötet vid Kisuris. Där går vi in i Sarek och vandrar sedan genom de vackra dalgångarna Guohpervágge och Álggavágge ner mot stugplatsen i Tarraluoppal. Därifrån flyger vi helikopter ut till fjällstationen i Kvikkjokk där turen avslutas.

 

Under turen finns givetvis möjligheten för dig som vill lära dig mer om fjällen och fjällteknik. Hur och var vi vadar, orientering, karta, gps, samekulturen, val av lägerplats med mera. Vi kommer att försöka gå upp mot 15km per dag. Någon dag kortare, någon dag längre. Vandringen kommer självklart ske i lugnt tempo där fokus är att uppleva det fantastiska fjällområdet.

 

Inför turen kommer erbjudas möjlighet för gruppen att träffas en kväll för att gå igenom upplägg, lära känna varann och diskutera val av utrustning med mera. Denna träff kommer att ske i trakten runt Norrköping/Linköping.

 

 

Turen passar:

Dig som vill uppleva fjällen bortom lederna, en genuin vildmark med få besökare.Du bör ha vandrat i fjällen minst en gång tidigare. Vi kommer bära tält och mat för 7 dagar. Vad förekommer men inga som vid normalt vattenstånd betraktas som svåra.

Pris: 5500kr

 

Ingår:

- Helikoptertransport Tarraluoppal - Kvikkjokk

- Båtresa Ritsem - Änonjálmme

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök samt gas

- Eventuellt lån av liggunderlag och sovsäck (begränsat antal)

- Två middagar under på fjället (bortom frystorkat.. :) )

- Gemensam säkerhetsutrustning för sommarfjäll

- Guidning av certifierad Fjälledare

 

Fixar du själv:

- Resan till och från Ritsem/Kvikkjokk

- Personlig utrustning

- Övrig mat under turen (exempel på lättlagad fjällmat lämnas)

- Ev boende på Kvikkjokks fjällstation sista natten om du ej vill tälta.

 

Läs mer om turen här!

 

Max 6 personer (min 4 pers). Turen är tyvärr fulltecknad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

"The mountains are calling and I must go..."

 

John Muir

Kontakt: info@pepsadventures.se