Fjällturer 2020

Äventyr i berg och kajak

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Vår svenska fjällvärld är unik. En av Europas sista vildmarker. En vildmark med en storslagenhet som måste upplevas. Turerna går till stora delar utanför markerade leder i områden som få besöker. Varje tur har en ny ledsträckning och därför blir en tur aldrig en annan lik. Våra fjällturer genomförs i små grupper och leds alltid av en certifierad fjälledare.


Fjällturer 2020

Laponia Winter edition 28/3 - 3/4 2020


Varmt välkommen till ett 6 dagar långt storslaget vinteräventyr genom världsarvet Laponia, Europas största vildmark. En unik och sagolikt vacker fjällvärld utan leder som mycket få besöker vintertid. Du kommer att färdas i liten grupp genom Sveriges två förnämsta nationalparker, Padjelanta och mytomspunna Sarek. Under turen kommer du att få uppleva vita vidder, dramatiska fjäll, klassiska platser och sprakande norrsken. Ett skidäventyr bortom leder och massturism som garanterat blir ett minne för livet!


Turen startar i Ritsem. Med skotertransport tar oss över Akkajaure och vidare till Kutjaure vid Padjelantas norra nationalparksgräns. Därifrån skidar vi sedan söder och österut genom Padjelanta och Sarek och avslutar turen nere i Tarradalen där en skotertransport tar oss ner till Kvikkjokks fjällstation. Längs vägen bor vi växelvis i tält och obemannade stugor. Under turen kommer du också ha möjlighet att lära dig mer om vinterfjällsteknik.


Turen passar:

Dig som som söker ett unikt och fantastiskt skidäventyr bortom lederna, är redo för några nätter i tält och vill uppleva Sarek och Padjelanta vintertid. Turen är inte en nybörjartur och ett förkunskpapskrav är att du gjort minst en fjälltur vintertid tidigare.


Pris: 7200 kr


Ingår:

- Skotertransport Ritsem - Kutjaure

- Skotertransport Såmmarlappa – Kvikkjokk

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av friluftskök för vinterbruk (MSR bensinkök) samt bränsle

- Två middagar när vi bor i fjällstuga

- Gemensamma pulkor (2 st)

- Gemensam säkerhetsutrustning (inkl satellittelefon) för vinterfjäll

- Guidning av certifierad Fjälledare (enligt Fjällsäkerhetsrådets norm)


Fixar du själv:

- Resan till och från Stora Sjöfallet/Kvikkjokk (tåg + buss)

- Personlig utrustning

- Övrig mat under turen (då vi bor i tält är frystorkad turmat att rekommendera)

- Stugboende i Padjelanta (2 nätter, 360kr/natt). Självklart finns också möjlighet att istället tälta i anslutning intill stugan för en mindre serviceavgift.


Läs mer om turen här!


Max 4 personer (min 4 pers).Sarek nationalpark 1-7/8 2020


Följ med på en 6-7 dagar lång vandring i en liten grupp genom mytomspunna Sarek nationalpark, Europas största vildmark. Sommarens tur kommer att gå genom Njoatsosvágge, en av Sareks minst besökta dalgångar. En dalgång som också anses vara fjällvärldens allra vackraste..


Turen startar vid helikopterflygplatsen i Kvikkjokk där vi med helikopter flyger in till stugplatsen i Tarraluoppal. Från Tarraluoppal går vi in i Sarek och når snart Njoatsosvágges övre delar. Dalgången är trång och helt magiskt vacker med Bulkas väldiga stup och de tre sjöarna på rad, omgivna av frodiga gräsängar. Om vädret medger gör vi eventuellt en topptur och får en utsikt över dalen som saknar jämförelse i fjällen. Turen fortsätter genom dalens mellersta delar där vi utmanas av en del vide och några vad. Vi tar åter höjd när vi passerar över Sähkok och kan blicka upp mot det mäktiga Pårteamassivet. Vi passerar samevistet i Pårek och tar oss över myrarna på Pårekslätten. Snart är vi nere i fjällbjörkskog och följer sista biten Kungsleden på vår väg till fjällstationen i Kvikkjokk där turen avslutas.


Under turen finns givetvis möjligheten för dig som vill lära dig mer om fjällen och fjällteknik. Hur och var vi vadar, orientering, karta, gps, samekulturen, val av lägerplats med mera. Vi kommer att försöka gå upp mot 15km per dag. Någon dag kortare, någon dag längre. Vandringen kommer självklart ske i lugnt tempo där fokus är att uppleva det fantastiska fjällområdet.


Inför turen kommer erbjudas möjlighet för gruppen att träffas en kväll för att gå igenom upplägg, lära känna varann och diskutera val av utrustning med mera. Denna träff kommer att ske i trakten runt Norrköping/Linköping.


Turen passar:

Dig som vill uppleva fjällen bortom lederna, en genuin vildmark med få besökare. Turen är inte en nybörjartur, terrängen är bitvis utmanande och du ska ha vandrat i fjällen minst en gång tidigare. Vi kommer bära tält och mat för 7 dagar. En hel del vad förekommer då vi passerar dalens mellersta delar.


Pris: 7200kr


Ingår:

- Helikoptertransport Kvikkjokk - Tarraluoppal

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök samt gas

- Eventuellt lån av liggunderlag och sovsäck (begränsat antal)

- Gemensam säkerhetsutrustning för sommarfjäll

- Guidning av certifierad Fjälledare (enligt Fjällsäkerhetsrådets norm)


Fixar du själv:

- Resan till och från Kvikkjokk

- Personlig utrustning

- Mat under turen (exempel på lättlagad fjällmat lämnas)

- Ev boende på Kvikkjokks fjällstation sista natten om du ej vill tälta.


 Läs mer om turen här


Max 6 personer (min 4 pers).

Kebnekaise i höstskrud 27-30/8 2020


Kebnekaise, Sveriges högsta topp och mest högalpina område. Vi åker dit när turistströmmarna har avtagit, höstfärgerna har kommit och fjällen börjar slå sig till ro. Vårt mål är såklart att nå sydtoppen (via Västra leden). Men också att gör en tur upp Tarfala, Sveriges mest högalpina och kanske mest spektakulära dalgång. Tillbaka till Nikkaluokta vandrar vi utanför lederna över den mäktiga högplatån Cievrraláhku och får en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet. Självklart hoppas vi också få se säsongens första sprakande norrsken och kanske har de högsta topparna pudrats vita av nysnö.

     

Turen passar:

Dig som vill uppleva Kebnekaisefjällen när sensommaren övergår i höst. Vi siktar på att nå sydtoppen men kan självklart inte lämna några garantier. Du bör vara i god kondition eftersom turen innebär en hel del höjdmeter.   


Pris: 5500 kr


Ingår:

- Plats i bekvämt fjälltält

- Lån av stormkök samt gas

- Eventuellt lån av liggunderlag och sovsäck (begränsat antal)

- Gemensam säkerhetsutrustning för sommarfjäll

- Guidning av certifierad Fjälledare (enligt Fjällsäkerhetsrådets norm)


Fixar du själv:

- Resan till och från Nikkaluokta (tåg + buss)

- Personlig utrustning

- Mat under turen

- Eventuell serviceavgift vid Kebnekaise Fjällstation


Mer info om turen kommer..!


Max 6 personer (min 4 pers).

"The mountains are calling and I must go..."


John Muir

Kontakt: info@pepsadventures.se