Dolomiterna 2024

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Dolomiterna 2024

Världsarvet Dolomiterna är av många ansedda som världens vackraste berg. När du är där kommer du att förstå varför.. Att vandra här i norra Italien skiljer sig en hel del från att vandra i våra svenska fjäll. Man följer alltid leder, går med lätt packning,  man bor i bergshyttor och äter fantastisk italiensk mat på kvällarna. Vår tur i Dolomiterna genomförs i liten grupp och leds av en behörig guide (International Mountain Leader).


Seiser Alm (Alpe di Siusi)  5 - 8 /7 2024Varmt välkommen till en 4 dagar lång vandring uppe på Seiser Alm. Seiser Alm ligger i italienska Sydtyrolen och är Europas största högplatå. Du möts av blomstrande alpängar omgivna av helt makalösa berg. Kontrasterna är helt fantastiska och kanske är det här som Dolomiterna är som allra allra vackrast. 

Vi kommer att vandra i en stor båge över och ovanför Seiser Alm och bo tre nätter uppe i bergen i italienska bergshyttor. Första dagen kommer vi först att ta hjälp av kabinbana för att sedan vandra upp mot den klassiska hyttan Schlernhaus. Ett hytta som ser ut som ett mindre slott med en fantastisk utsikt mot de vackra Vajolettornen. Nästa dag följer vi den vindlande stigen längs en lång grönska bergskam bort till den trevliga och gemytliga Plattkoffelhyttan. Den tredje dagen vandrar vi runt områdets kronjuvel, massivet Sassolungo. Ansedd som den finste turen i hela området. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i Plattkoffelhyttan där vi alltså tillbringar två nätter. Den fjärde och sista dagen vandrar vi åter ner mot de blomstrande ängarna på Seiser Alm och tar oss tillbaks till utgångspunkten.

Att bo i hytta i bergen är väldigt speciellt då de ligger vackert placerade, ofta med fantastisk utsikt och du kan få uppleva det mest magiska av ljus när solen går upp och ned.

 

Turen kommer preliminärt att starta och sluta i Ortisei (Val Gardena).


Turen passar:

Dig som vill uppleva världens kanske vackraste berg, har god kondition, vill gå med lätt packning och äta fantastisk italiensk mat


Pris: 5250kr


Ingår:

- Guidning av svensktalande International Mountain Leader med god kännedom om området.
- Hjälp med att boka plats i hyttorna.

 

Ingår ej:

- Resan till och från start-/slutpunkt

- Kostnader för kabinbana

- Kostnader för kost och logi (att bo i hytta med frukost/middag       kostar ca 90 EUR/natt)
Max 8 personer (min 6 pers).


"The mountains are calling and I must go..."


John Muir